Chleb bardzo udany:) Polecam go domowym piekarzom.
Ciasto potrzebuje czasu aby fermentować odpowiednio długo z małą ilością drożdży.
Ciasto potrzebuje czasu aby fermentować odpowiednio długo z małą ilością drożdży.
Na wielu stronach i portalach masło klarowane jest nazywane również masłem ghee
Okazuje się, że między masłem klarowanym a masłem ghee jest jednak pewna różnica. Masło klarowane to powolne podgrzewanie masła po
Piekłam je 2 razy w grudniu. Najpierw z nadzieniem makowym. Mak przygotowałam jak do makowej strucli. Można pominąć bakalie, ale ja dodałam tylko bardzo drobno je pokroiłam. Ciastka zostały zjedzone w tempie allegro:)
To najlepsze pierniczki jakie udało mi się upiec w ostatnich latach. Ciasto nie leżakowało. Zagniotłam je wieczorem i już na drugi dzień mogłam je piec.
Miękkie zaraz po upieczeniu jak i po wystudzeniu a nawet po kilku dniach,