Zapraszam na pyszny chleb z gruszką. Chrupiący i mięciutki z
delikatnym posmakiem i zapachem tego owocu.
piątek, 28 września 2018
wtorek, 25 września 2018
Maślane ciasteczka z orzechami
Przepis na ciasteczka z rodzinnego zeszytu mojego
ząbkowickiego sąsiada Daniela. Zapisane, jako ciasto wyciskane.
czwartek, 20 września 2018
Śliwka węgierka w occie i dwa sposoby na zalewę
Śliwki obrodziły w tym roku i to nie tylko węgierki. Starsi
ludzie powiadają, że jeśli jest urodzaj na śliwki, to w lesie mnóstwo grzybów.
Coś w tym być musi:).
Kiedy zjawiam się na pobliskim bazarku i widzę
poniedziałek, 17 września 2018
Skórka z dzikiej róży w proszku
Szukałam najlepszego sposobu na przetworzenie dzikiej róży w
taki sposób, aby zatrzymać w niej najwięcej witamin i składników mineralnych.
W trakcie przetwarzania owoców w wysokiej temperaturze,
tracimy dużo cennych witamin. Najbardziej wrażliwa na wysokie temperatury jest
witamina C i B.
wtorek, 11 września 2018
Leczo z cukinią
Przepyszne leczo! To teraz najlepsza pora na jego
przyrządzanie. Warzywa o tej porze to bomba witaminowa i wiele innych cennych
składników.
Do tej potrawy podsmażam
środa, 5 września 2018
Tradycyjna szarlotka w nowej odsłonie
Już po spróbowaniu wiedziałam,
Subskrybuj:
Posty (Atom)