Piekłam je 2 razy w grudniu. Najpierw z nadzieniem makowym. Mak przygotowałam jak do makowej strucli. Można pominąć bakalie, ale ja dodałam tylko bardzo drobno je pokroiłam. Ciastka zostały zjedzone w tempie allegro:)
piątek, 27 grudnia 2024
czwartek, 12 grudnia 2024
Ryby smażone w pysznej zalewie z dodatkiem gałązek świerka
Można już je przygotować. Tak przygotowane ryby im dłużej postoją tym będą lepsze. Gałązki świerka ładnie się prezentują w słoiku i na pewno nadają specyficznego smaku. Można użyć również gałązek jodły.
niedziela, 8 grudnia 2024
Pierniczki świąteczne
To najlepsze pierniczki jakie udało mi się upiec w ostatnich latach. Ciasto nie leżakowało. Zagniotłam je wieczorem i już na drugi dzień mogłam je piec.
Miękkie zaraz po upieczeniu jak i po wystudzeniu a nawet po kilku dniach,
Subskrybuj:
Posty (Atom)