Przepis usłyszałam w radiu. Słuchaczka radia Ania, dzieliła się nim na antenie.
Ja przekazuję go Wam. Przepis ze stycznia 2009r. Zdjęcie zachowało się tylko jedno.
Wspaniałe, kruche, r e w e l a c y j n e !!!
Faworki
Składniki:
- 1żółtko,
- 1 łyżka śmietany,
- 1 łyżka spirytusu,
- Mąki tyle, aby po wyrobieniu ciasto było elastyczne.
Zrobiłam z 5 porcji wychodzi naprawdę dużo. Ciasto musi być wyrobione tak, aby nie używać mąki przy wałkowaniu.
Wałkujemy cieniutko, aby było widać blat, na którym wałkujemy. Smażymy w gorącym oleju albo najlepiej na smalcu.
Bardzo polecam i dziękuję autorce przepisu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
i poczekaj na jego moderację