Porady- pieczenie chleba

poniedziałek, 25 marca 2019

Wielkanocna baba parzona


 Przepis Lucyny Ćwierczakiewiczowej zajmuje w książce "Jedyne praktyczne przepisy" 3 pełne strony pisane „ciurkiem”,

wtorek, 19 marca 2019

Świąteczna biała kiełbasa z ziołami i papryczką chili



Dopracowałam recepturę, biorąc pod uwagę szczególnie przyprawy, bo tak naprawdę ilość, gatunki i jakość mięsa niewiele się różnią w moim wykonaniu.

poniedziałek, 11 marca 2019

Smalec domowy z ziołami




W Górach Stołowych bywam prawie co roku. To malownicze miejsce o tajemniczej nazwie Błędne Skały,

wtorek, 5 marca 2019

Pierogi z białym serem ziarenkami szałwii hiszpańskiej i zielonym owsem




Dwa farsze z białym serem, wzbogacone ziarenkami szałwii hiszpańskiej i zielonym owsem.