Kulki z suszonych owoców w czekoladzie
Składniki
- suszone owoce / żurawina, figi, gruszki, rodzynki, morele /.
- sok z cytryny,
- kardamon,
- miód,
- czekolada gorzka min.70%,
- wiórki kokosowe,
- świeża mięta.
Owoce przekręcamy przez maszynkę, dodajemy sok z 1 cytryny, 1 łyżę miodu, odrobinę kardamonu i mieszamy.
Formujemy kulki dowolnej wielkości i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Można też użyć pokruszonych orzechów czy kakao.
Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej i maczamy w niej kulki. Listki świeżej mięty świetnie smakują z czekoladą. Pozostawiamy aż czekolada zastygnie.
Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej i maczamy w niej kulki. Listki świeżej mięty świetnie smakują z czekoladą. Pozostawiamy aż czekolada zastygnie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
i poczekaj na jego moderację