Weekendowa Piekarnia z 2009r. i przepis na Włoskie bułeczki z bazylią i ziemniakami
Bułki są miękkie w środku, z chrupiącą skórką.
Porady- pieczenie chleba
▼
piątek, 24 czerwca 2022
Włoskie bułeczki z bazylią i ziemniakami
piątek, 17 czerwca 2022
Knekkebrød, norweski chlebek chrupki
Chlebek chrupki popularny był a może jeszcze jest nadal w krajach Skandynawii. W Norwegii jest pod nazwą Knekkebrød i pod taką był pieczony w 2014r. w czerwcowej piekarni prowadzonej przez Anię z bloga Kuchennymi drzwiami w której brałam udział.
piątek, 10 czerwca 2022
Zupa z dzikiego szczawiu
Szczaw jak wiele innych dzikich jadalnych roślin został „przeniesiony” przez człowieka z naturalnego środowiska do kontrolowanych upraw.
środa, 1 czerwca 2022
Ciastka z miętą pieprzową i gorzką czekoladą
Mięta jest znana od czasów starożytności. Ma mnóstwo właściwości zdrowotnych, które z łatwością wyczytacie w sieci. Jest 40 gatunków mięty. Obecnie na rynku jest mięta pieprzowa jedna z najbardziej popularnych. Sprzedawana w pęczkach, w doniczkach też widziałam.