Chleb rewelacja! Może nie jest doskonały, bo to mój pierwszy w ten sposób upieczony, ale wszystko przede mną. Dzikie drożdże, które wychodowane zostały z wody i jabłka uchwycone w momencie ich największej aktywności.
Porady- pieczenie chleba
▼
wtorek, 24 stycznia 2023
czwartek, 19 stycznia 2023
Domowa granola w dwóch odsłonach
Mieszanka płatków owsianych z różnymi ziarnami, suszonymi owocami, bakaliami przygotowana domowym sposobem. Ważne jest aby wszystkie składniki były dobrej jakości. Jest wiele przepisów na jej wykonanie.
wtorek, 10 stycznia 2023
Chleb na zaczynie biga
Chleb na drożdżach również potrzebuje czasu aby cieszyć się jego smakiem. Dość często bywa tak, że szybciej się go zjada niż przygotowuje. Chleb z chrupiąca skórką, cudownym zapachem i smakiem długo fermentującego ciasta. Bez śladu zapachu drożdży.
środa, 4 stycznia 2023
Królewski deser, pieczone jabłka w cieście francuskim z syropem jabłkowym
Przepyszny deser, a jak by tego było mało, to jego przygotowanie sprawić może dużo przyjemności i pomysłów. W trakcie jego przygotowania wpadać można na różne koncepcje co do nadzienia czy "ubierania" jabłek w różne kreacje.